Miért jó motorozni?

2010.05.03. 11:05

A minap olvastam a neten egy kommentet, amelynek szerzője szerint a motorozást be kellene tiltani, egyszer s mindenkorra. A balesetek miatt, a motorosok érdekében.

Nyilvánvaló, hogy aki így gondolkodik, az sosem ült motoron, talán még biciklin sem, és a motorosokat azonosítja azzal a néhány vademberrel, akik ön- és közveszélyes módon vezetnek.

Ahogy évről évre látványosan nő a motorosok tábora, úgy nő a botrányosan vezetők száma is. Az autósok között azonban még több hobbivezető van, sőt olyanok is, akik nem csak tárgyi tudásuk, hanem készségeik-képességeik korlátai miatt is egyenesen alkalmatlanok a biztonságos vezetésre, a másokat is figyelembe vevő közlekedésre.

Motorozni veszélyes. A védelmező karosszéria hiánya miatt veszélyesebb, mint autóval közlekedni. Racinális döntés lenne tehát, ha többé nem ülnénk motorra.

Csakhogy a motorozás kihívás és semmihez sem fogható élmény egyszerre. A jármű súlyára vetített teljesítmény arány, a háromdimenziós mozgás élménye, a kétkerekű jármű mozgatása, a gyorsítás, manőverezés, fékezés technikáinak alkalmazása, és az eközben tapasztalható érzések - ezek okozzák, hogy aki egyszer rákapott a motorozásra, az nem szívesen mond le róla.

Tovább erről most nem elmélkedem, a motoros életérzést az alábbi kis videó jól érzékelteti:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://coolrider.blog.hu/api/trackback/id/tr331970739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása